MKB - Bedrijven

Geen multinational, maar toch privacy verplichtingen. Hoe zit dat?

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebben klanten meer rechten en de MKB-ondernemer meer plichten. Dus allerlei regels waar je aan moet voldoen. En heb je het niet voor elkaar, dan is er bij controle ook nog een kans op een boete. Daar zit toch niemand op te wachten. Maar hoe nu verder?

PrivacyPeople heeft een eenvoudige en betaalbare oplossing ontwikkeld. EasyPrivacy®. Dit is een gebruikersvriendelijk online programma, waarmee je volledig voldoet aan de AVG-verplichtingen. Met deze tool breng je de huidige situatie in kaart, geeft het aan welke maatregelen je nog moet nemen, inclusief voorbeelden en formulieren, enzovoort. Kortom, een totaaloplossing, zonder dat het je veel tijd en geld gaat kosten. Zie verder: www.privacyteam.nl. 


Je kunt al “privacy proof” zijn vanaf € 349,- per jaar. Dit is afhankelijk van de bedrijfsgrootte en/of er nog meer geregeld moet worden.

Onze Privacy producten en diensten voor het MKB

Artikel 5 lid 2 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming bepaalt dat u de naleving van deze verordening moet kunnen aantonen (verantwoordingsplicht).

Privacy People biedt u EasyPrivacy. Dit is een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing waarmee u op eenvoudige wijze kunt voldoen aan de AVG verplichting om aantoonbaar in control te zijn. Naast de privacy management module en de bibliotheek met (actuele) standaarddocumenten, bevat EasyPrivacy registers om verwerkingen vast te leggen en datalekken te registreren en ook een module om de verwerkersovereenkomst te beheren. EasyPrivacy is daarmee het complete privacy pakket voor uw bedrijf.

Of u nu uw privacy officer(s) of Functionaris Gegevensbescherming hun privacy kennis wilt laten opfrissen of dat u het belangrijk vindt om bij (groepen) medewerkers het privacy bewustzijn te vergroten, de ervaren trainers van PrivacyPeople zorgen met een actueel en interactief programma voor goed opgeleide en privacy bewuste medewerkers.

Onze ervaren privacy consultants hebben veel bedrijven geholpen om hun privacy risico’s in beeld te brengen en vervolgens een helder plan van aanpak gepresenteerd om aan de AVG te voldoen. Zij nemen de gehele uitvoering van het plan uit handen of ondersteunen desgewenst de eigen medewerkers bij het AVG proof worden van uw bedrijf. Uiteraard zijn onze consultants ook beschikbaar om te adviseren over alle mogelijke privacy vraagstukken.

Af en toe wilt u gewoon eens weten of u nog aan de AVG voldoet en soms moet u bij nieuwe activiteiten of systemen deze op privacy aspecten beoordelen. Onze audit professionals voeren een eenvoudig of diepgaand onderzoek uit naar opzet, bestaan en werking van uw privacy management systeem of beoordelen een nieuwe activiteit of systeem op privacy aspecten (Data Protection Impact Assessment).

Op grond van artikel 37 e.v. van de AVG bent u wellicht verplicht om een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen, die u onder meer adviseert over en toe ziet op de naleving van de verordening. PrivacyPeople kan voor u de rol van Functionaris Gegevensbescherming invullen. Op het moment dat u gebruik maakt van EasyPrivacy kunnen wij de rol van Functionaris Gegevensbescherming ook (grotendeels) op afstand vervullen, wat uiteraard een gunstig effect heeft op de daarmee samenhangende kosten.

FAQ MKB en AVG

Uiteraard, AVG is reguliere wetgeving en daar moeten alle bedrijven aan voldoen. De impact die dat heeft op een bedrijf hangt af van een aantal factoren zoals:  Hoe (persoons)data intensief is het bedrijf, hoe groot is het bedrijf.

De EASY privacy tool helpt MKB bedrijven om op kostenefficiente wijze aantoonbaar in control te zijn op AVG verplichtingen. Zo worden klantgegevens beter beschermd en wordt het risico op boetes teruggedrongen.

Bel mij terug

call-back-bel-terug-privacy-people
//